Esters Welzijn start met ‘Samen Eten’ in Escharen.

Vrijdagavond 7 september is het zover; inwoners van Escharen zijn welkom voor de  eerste gezamenlijke maaltijd in het Dorpshuus.  Een mooie gelegenheid om dorpsgenoten te ontmoeten onder het genot van een smakelijke maaltijd. Waarbij de één kan aanschuiven om zich eens keer lekker te laten verwennen en de ander het leuk vindt om als vrijwilliger zijn/haar dorpsgenoten een keer te verwennen.

Uit de voorafgaande enquête werd duidelijk dat er in Escharen voldoende belangstelling is om ééns in de maand gezamenlijk te eten en dat er voldoende vrijwilligers zijn om dit mogelijk te maken. Daarop hebben de vrijwilligers van de voorbereidingsgroep zich gedegen voorbereid. Zo is er een bezoek gebracht aan Gassel waar een soortgelijk initiatief succesvol is. Ook is er gezocht naar een cateraar omdat de keuken van het Dorpshuus nog niet geschikt is om zelf te koken. Geen gemakkelijke keuze want zowel de Brouwketel als ook het Catharinahof waren enthousiast over dit initiatief en deden beiden een aantrekkelijk aanbod. De Brouwketel had de hoogste gunfactor omdat het een Esters bedrijf is.

Met de vrijwilligers van het Esters Welzijn is een ‘proef’ maaltijd gehouden. Zo sneed het mes mooi aan twee kanten; de vrijwilligers konden nu eens verwend worden en de voorbereidingsgroep kon al een keertje oefenen en kreeg nog wat handige tips. Het was een gezellige bijeenkomst en de Brouwketel kreeg complimenten voor het smakelijke eten. Kortom, Escharen is er klaar voor!

Alle Escharenaren hebben een uitnodiging voor het ‘Samen eten’ in de brievenbus. ‘Samen eten’ is iedere eerste vrijdag van de maand. Vanaf 5 uur zijn deelnemers welkom en om half 6 start de maaltijd. Zo nodig kan er voor vervoer gezorgd worden. Kosten voor de driegangen maaltijd inclusief water en koffie of thee zijn 10 euro. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Opgeven kan via Esters Welzijn, telefoon 06-82169393 of door antwoordstrookje(s) tijdens het Esters Uurke, iedere woensdag tussen 10 en 12 uur in het Dorpshuus, in te leveren.

Wil je als vrijwilliger mee doen dan kun je dit ook doorgeven aan Esters Welzijn en wordt er contact met je opgenomen.