Algemeen

  • De diensten zijn onderdeel van de dienstverlening van de vereniging Esters Welzijn. Niet leden kunnen gebruik maken van de dienst en worden verzocht lid te worden.
  • De diensten zijn niet leeftijdsgebonden. We verwachten dat minderjarigen of mensen met een begeleidingsbehoefte door een eigen begeleider begeleidt worden tenzij anders afgesproken wordt.
Hoe gaat het in zijn werk?
  • Je meldt je aan via het telefoonnummer van Esters Welzijn, via de mail of tijdens het Esters Uurke op woensdagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Telefoonnr.: 06-82169393  e-mail: info@esterswezijn.nl
  • Na aanmelding neemt een coördinator contact met je op om wensen en mogelijkheden door te spreken.
  • De coördinator gaat vervolgens op zoek naar een vrijwilliger. Deze vrijwilliger neemt contact met je op en maakt afspraken over het wat, waar, wanneer en hoe.

Hoe vindt Esters Welzijn de juiste vrijwilliger bij een vraag?
Esters Welzijn heeft ongeveer 60 vrijwilligers die bereid zijn en de mogelijkheden hebben om iets voor de ander te doen.
Afhankelijk van de vraag wordt door de vrijwilliger van de telefoondienst informatie gegeven of wordt een geschikte vrijwilliger gezocht. Stel dat jij die vrijwilliger bent dan word je gebeld en gevraagd of je tijd hebt om iets te doen. Kun je niet? Geen probleem, dan wordt iemand anders gebeld. Heb je wel tijd, dan wordt vervolgens de specifieke vraag aan je voorgelegd. Ook dan kun je nog altijd zonder opgaaf van redenen weigeren. Dit blijft strikt vertrouwelijk. Zo zorgen we ervoor dat de vrijwilliger met plezier naar de vrager toe gaat om een handje te helpen.

Bovenkant